International Info Algemeen Agenda PTC/AWARD Lezingen PTC University eLearning Lab Sponsors Exposanten Verloting Lokatie Historie Foto'sGiveAwayDownload


Volg PTC/USER Benelux op Twitter Link je aan de PTC/USER Benelux LinkedIn groep Wordt lid van PTC/USER Benelux op Facebook

Hoofdsponsor van het event: PTC

PTC/AWARD 2016 - Inzendingen

Op volgorde van aantal punten en stemmen.

Vebabox

WINNAAR

Door: Patrick Kerkhof en Dave Kempers
Bedrijf: TFH technicalservices BV
Positie: 1
De VebaBox is ht alternatief voor een koelwagen. De koelcontainer is eenvoudig in iedere bedrijfswagen te plaatsen en vervoert uw producten tussen -18C en +25C. De box maakt gebruik van de stroomvoorziening van het voertuig - of een externe stroombron - om uw transport te vriezen, koelen of te verwarmen naar de gewenste temperatuur. De uitneembare koelcontainer voorkomt dat uw huidige bedrijfsauto omgebouwd moet worden tot koelwagen. Er is een VebaBox voor ieder merk en type bedrijfswagen beschikbaar maar ook maatwerk is mogelijk. Uw wensen kunnen eenvoudig worden opgenomen in een technische tekening die u altijd vooraf van ons ontvangt. De Vebabox is 100% ontworpen in Creo 2.0 beheert in Windchill 10.2 en is Model Based Definition opgezet (MBD) Het configureren van de VebaBox gebeurt via een DesignConfigurator van Software Factory uit Munchen. Deze wordt aangestuurd door een Excel sheet. Door op deze Configurator is het mogelijk om binnen 5 min een VebaBox te configureren en naar productie te sturen als Technical Data Package (TPD). We zijn hierbij terug gegaan van een engineerings tijd van meer dan 8 uur naar minder dan een half uur en 100% gedefinieerd. Doordat de Vebabox Model Based Definition is opgezet hoeven er geen tekeningen gemaakt te worden en is alle productieinfo digital beschikbaar. Creo View files en 2D PDFs, STEP,DXF files. Al deze Productinfo wordt op Release basis aangemaakt. Op onze stand is deze box ook als Augmented model te bezichtigen. Als u een Creo model naar ons mailt (patrick@tfhtechnicalservices.nl) kunnen wij deze omzetten voor u naar een Augmented model.

Vebabox.jpg (0.23Mb)

Thetford machine

Door: Floris Kortekaas
Bedrijf: MMID Full Service Design Team
Positie: 2
Thetford is marktleider in mobiele sanitaire systemen, zoals het cassettetoilet. Het cassettetoilet heeft een afvaltank waarin het afval wordt opgeslagen. Thetford ontwikkelde een machine die de afvaltank van het toilet uit een caravan of camper automatisch leegt, spoelt en weer bijvult met toiletadditieven. In 2015 zijn 10 prototypes getest en aan de hand van de resultaten heeft MMID samen met Thetford een nieuwe machine ontwikkeld. In het project richtte MMID zich op de mechanische ontwikkeling, het design, de user interface en interactie. Binnen een jaar is er een compleet nieuwe machine ontwikkeld en op verschillende campings in Nederland geplaatst. Het engineeringswerk bestaat voor een groot deel uit sheetmetal modeling in Creo2. Eenvoudig opgebouwde solid-geometrie, gelinkt aan het skeleton part, zijn probleemloos omgezet naar complexe sheetmetal onderdelen. De totale assembly blijft op deze manier snel, flexibel en betrouwbaar.

TVC_Thetford_TTSmachine_190716_schuin_CMYK_small.jpg (1.73Mb)
Thetford_machine_2_small.jpg (1.73Mb)
TVC_Thetford_TTS_2016_dummy_Open_WHT_cmyk_small.jpg (1.61Mb)

Discover The Hidden Invention

Door: Susan van Schagen
Bedrijf: Hazeleger Synterials Ver. Bedr.
Positie: 3
Discover The Hidden Invention in onze WineCooler 2.0 Deze wijnkoeler is door HSV ontwikkeld om u een sneak peek te gunnen in de mogelijkheden die HSV en EPP u te bieden hebben. Het ontwerp dat begon als een schets in potlood, is in Creo Parametric geheel in 3D (en 2D) uitgewerkt. Op deze manier konden we binnen het HSV-team, met onze matrijsmakers en toeleveranciers alle ins en outs tot in de kleinste details bespreken. Binnen het ontwerp is er gebruik gemaakt van een combinatie van solid-, sheetmetal- en surface modelling. Hierdoor kon er vanaf de start rekening gehouden worden met de toleranties van het EPP, was het mogelijk om de dubbel gekromde logos aan te brengen en konden we de innovatieve 2K onderdelen vormgeven. Voor het revisiebeheer en renderen gebruiken wij Windchill en Keyshot.

HSV_WineCooler 1.jpg (1.53Mb)
HSV_WineCooler 2.jpg (1.55Mb)
HSV_WineCooler 4.jpg (1.58Mb)
HSV_WineCooler 5.jpg (1.93Mb)

O-ring machine

Door: Tom Pluymers en Tiber Daubies
Bedrijf: KU Leuven - UHasselt (Technologiecampus Diepenbeek)
Positie: 4
Het mechanisch ontwerp van deze bachelorproef is een machine dat O-ringen op ABS-sensoren plaatst. Deze ABS-sensoren worden voorzien van een O-ring omdat deze in lagerhuizen moeten worden gemonteerd. De O-ring heeft als functie de olie die zich in het lagerhuis bevindt niet te laten ontsnappen. De invoer voor deze machine zijn een acht tot tiental dozen gevuld met ABS-sensoren die van de productielijn komen. Deze dozen worden door een werknemen leeg gegoten in de trilbunker. De lege dozen worden achtereenvolgens op de rollenband geplaatst. Deze staan vervolgens al klaar voor opnieuw gevuld te worden met ABS-sensoren die voorzien zijn van een O-ring.

O-ring_machine_totaal.jpg (0.91Mb)
O-ring_machine_achterkant.jpg (0.8Mb)
O-ring_machine_detail.jpg (1.63Mb)

Recycleerder

Door: Jeroen en Martijn Cramer
Bedrijf: KU Leuven - UHasselt (Technologiecampus Diepenbeek)
Positie: 5
Deze bachelorproef kadert binnen een recent gestart onderzoeksproject aan de KU Leuven en wordt tot stand gebracht in samenwerking met Galloo Plastics, de kunststofverwerkende bedrijfstak binnen de Galloo Group. Het doel van dit mechanisch ontwerp bestaat uit het automatisch identificeren, sorteren en recycleren van kunststofproducten, meer bepaald backcovers van flatscreens of CRT-schermen, zodanig dat deze herleid kunnen worden tot secundaire grondstoffen. De identificatie van producten gebeurt door middel van een laser- en LIBS-scanner, de recyclage tot granulaten geschiedt aan de hand van een lasersnijder. Deze procedures werden ondergebracht in een 20-ft. container, om zo te kunnen voldoen aan de grote vraag naar modulariteit en flexibiliteit.

recycleerder_overzicht.jpg (0.59Mb)
recycleerder_achterkant.jpg (0.63Mb)
recycleerder_detail_1.jpg (1.24Mb)
recycleerder_detail_2.jpg (1.07Mb)

Dettol Squeezy

Door: Hugo van Andel, Randy Bos
Bedrijf: VanBerlo voor RB
Positie: 6
Goede hygine is voor iedereen belangrijk. Deze nieuwe verpakking van Dettol maakt de superieure vloeibare handzeep bereikbaar voor mensen in ontwikkelingslanden. Een kostprijsreductie van 40% was mogelijk in vergelijking met een handpomp. De disctop met zijuitloop maakt een bediening door n hand mogelijk. De fles kan zowel rechtop als ondersteboven geplaatst worden. Zodra Creo 3.0 beschikbaar was zijn we er snel mee gaan werken. Er zit zeer goede functionaliteit in die we al jaren nodig hadden. Het stelt ons in staat nog sneller concepten en varianten op te zetten dan voorheen. Vooral ingrijpende aanpassingen aan features vroeg in de modeltree zijn door de verbeterde referentiebeheer probleemloos uit te voeren.

Dettol Squeezy.jpg (0.07Mb)
Dettol Squeezy detail.jpg (0.85Mb)
Dettol Squeezy process.jpg (0.26Mb)

In totaal 6 Inzendingen ...
SiteDesign -- Olaf Corten