Workshop omschrijvingen Pro/ENGINEER gebruikersdag 2000


Windchill

door: Bendiks Westerink

Aan de hand van een demonstratie zullen een aantal mogelijkheden van Windchill getoond worden. Windchill is een productlijn van PTC die zich bezighoudt met 'enterprise PDM'. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vastleggen van productstructuren (incl. documentatie en andere referenties) en het ondersteunen van processen die hierbij een rol spelen (bv. change management). Daarnaast zijn data acquisitie en data visualisatie een belangrijke component van Windchill. Windchill is web-centric; dit houdt in dat er alleen gebruik gemaakt wordt van webtechnologie waardoor het een ideaal platform is voor samenwerking via het web in het product ontwikkelingsproces.


Pro/MECHANICA ervaringen

door: Erik Haenen, Holland Engineering Consultants BV

Holland Engineering Consultants is het bedrijf dat de MECHANICA software in Nederland heeft geintroduceerd. Sinds dit najaar is HEC weer dealer voor de simulatiesoftware van PTC in de Benelux. De presentatie zal gaan over de nieuwe opties in Pro/MECHANICA 2000i2. Daarna wordt aan de hand van voorbeelden uit de consulting praktijk van HEC gedemonstreerd hoe die nieuwe mogelijkheden in de praktijk ingezet kunnen worden.


B&W Mold Application:

door: Bas Verschuren en Sjoerd Daams

B&W Profiles en de highlights van de nieuwe release van B&W Mold Application.B&W Profiles stelt de ontwerper in staat frames en samenstellingen die uit profielen bestaan te ontwerpen in Pro/ENGINEER. B&W Mold Application stelt de matrijs-ontwerper in staat complete matrijzen in Pro/ENGINEER te ontwerpen.


Visualisatie

door: Carlo Josiassen

Carlo Josiassen (PTC) geeft een kort overzicht van de DIVISION visualisatie productlijn, waarbij ook de toekomstige ontwikkelingen worden besproken. Het tweede deel van de workshop wordt verzorgd door Walther Roelen (Calibre). Hij gaat dieper in op de functionaliteit van Mockup aan de hand van twee voorbeelden: "Visualisatie in een (mechanisch) product ontwikkelingsproces" en "High-End Visualization (Virtual Reality)".


Tips & Tricks

door: Piet Van Dongen

In deze workshop wordt ingegaan op een aantal gebruikers tips voor Pro/ENGINEER. Aan de orde komen instellingen, part, assembly en drawing. Aan de hand van een presentatie, ondersteund met live Pro/ENGINEER voorbeelden, leert u wat u altijd al had willen weten. Tips, niet alleen voor de beginnende gebruiker, ook voor de gevorderden interessant. Een aantal onderwerpen: Display instellingen, Start Parts, Intent chain, Drawing Templates, etc. De sessie zal ondersteund worden door een ‘hand-out’ waarin u achteraf nogmaals rustig de geboden informatie kunt nalezen.


Pro/Intralink in de praktijk.

door: Spekan Engineering - Bas Könst en Martein Schuttert

Workshop over de toepassing van Pro/Intralink bij diverse bedrijven. Tips en Tricks voor een praktijk gerichte toepassing van Pro/Intralink. De sprekers hebben in enkele jaren bij een groot aantal implementaties een schat aan ervaring opgedaan op het gebied van veel voorkomende valkuilen bij de implementatie van Intralink. Tijdens de workshop zal in een open dialoog aandacht worden besteed aan enkele interessante of opvallende situaties.


Part Adviser, snel gedaan.

door: Hanno van Raalte

Bij het maken van kunststof produkten kunnen zich veel onvoorziene problemen voordoen. Veel van deze problemen komen voort uit een fout produkt- en/of matrijs ontwerp. Met behulp van Part Adviser en Mold Adviser kan al tijdens het produkt- of matrijsontwerp, in korte tijd inzicht worden gekregen in de maakbaarheid van het produkt. Eventuele problemen kunnen hierdoor op voorhand al worden opgelost, zodat we kunnen komen tot een first-time-right ontwerp.


PTC Softwarefouten + Internet service tools

door: Antonie Wuersten en Christain Senn, PTC

Presentatie van de meest voorkomende softwarefouten. Verder een praktische toelichting van de Internet Service Tools waarvan ook een handleiding wordt uitgedeeld. Nieuwe Service levels bij PTC Global Services. Om zich aan de ontwikkelingen in het huidige bedrijsleven aan te passen, heeft PTC meer gedetaileerde Supportdiensten toegevoegd. Er wordt ingegaan op de betekenis hiervan voor de gebruiker.


Training met Pro/FICIENCY en Internet

door: Roger Kabo (PTC)

Pro/FICIENCY

Web based training modules

Web based training 'nieuwe stijl'

Kennisbronnen op het Web

Als bovenstaande gereedschappen gecombineerd worden met klassikale training kan een persoonlijk trainingsplan gemaakt worden voor een optimaal resultaat.